Jochen Janssen: «Weer fris in het hoofd»

BRUGGE -

De laatste septemberweek kan voor Jochen Janssen een 'grand cru' worden. Gisteren blies hij er tegen KV Mechelen drie tegen de draad. Met evenveel doelpunten donderdag tegen Haifa kan hij zich in Brugge onsterfelijk maken. Maar... «De mosselen zijn nog niet aan wal. Donderdag wordt het alles of niets», beseft de voorlopige topschutter van Club.

D.M.

BR>

Juist dat vuur, die gedrevenheid ontbrak gisteren bij KV Mechelen. De bezoekende verdediging maakte het de Club-aanhang wel heel gemakkelijk. Zeeën van ruimte.

«We weten dat Mechelen met vier op een rij speelt. Dat ze modern voetbal brengen. Akkoord, vandaag maakten ze enkele foutjes maar precies door die fouten te maken, word je als voetballer volwassen. Maar dat betekent niet dat de ruime winstcijfers uitsluitend bij de zwakte van Mechelen moeten gezocht worden. Club kwam vandaag stevig uit de hoek. Speelde heel sterk. De trainer sleutelde tactisch: voor het eerst met vier verdedigers. Zodoende kreeg het middenveld meer armslag. En speelde Club doeltreffender.»

«Dit is een droomstart. Mijn eerste volledige thuiswedstrijd en dan driemaal scoren», gaf Janssen toe. Tot voor kort had Jochen Janssen het nochtans moelijk. Was hij een depressie nabij omwille van zijn bankzittersstatuut.

«Ik had het er knap moeilijk mee en dat heb ik de trainer ook gezegd. Maar nu ben ik weer fris in mijn hoofd. Mijn doelpunt vorige week in Harelbeke zorgde voor een injectie van zelfvertrouwen zodat vandaag van extra stress geen sprake was. Integendeel, ik begon heel relax. Zo rendeer ik het best. Pas op, uit het lange wachten op de bank leerde ik», grijnst Janssen. «Ondermeer hoe Haifa speelt. Als we hen aan de bal laten komen, zijn we gezien. De wedstrijd moet snel op gang komen. Dan ziet het er voor Club doenbaar uit.»

Ondanks zijn drie doelpunten bleef Jochen Janssen nuchter onder de complimentjes. «Vandag ben ik in de ogen van de supporters misschien god. Maar ik trek daar geen conclusies uit. Ik ben blij dat ik mijn start niet miste. Maar zodra ik enkele kansen de nek omdraai, zien ze me misschien niet meer staan. Zo gaat dat in voetbal. Het belangrijkste is dat Club enkele dagen voor een levensbelangrijke Europese wedstrijd lekker kon uithalen.»