Twee jaar cel voor agressor uit Lanaken

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft dinsdag een 30-jarige man uit Lanaken veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een boete van 1.000 euro. De man moest voor de rechter verschijnen wegens het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met blijvende arbeidsongeschiktheid tot gevolg, wegens het aanbrengen van vernielingen en wegens weerspannigheid.

Belga

De rechter veroordeelde de Lanakenaar daarnaast ook tot het betalen van een provisionele schadevergoeding van 25.000 euro aan het slachtoffer. Een deskundige moet binnen de vier maanden de volledige schade bepalen.

De dader trok in oktober 2000 de deur van de wagen van het slachtoffer open en deelde enkele raken klappen uit. Toen het slachtoffer weerloos en bebloed op de grond lag, stampte de Lanakenaar nog enkele keren. De man is sinds het voorval blijvend arbeidsongeschikt.

De rechter achtte de Lanakenaar dinsdag ook schuldig aan het toebrengen van opzettelijke vernielingen in de zonnestudio van zijn ex-vriendin in Lanaken in de loop van juni 2002, aan het toebrengen van slagen en verwondingen en aan weerspannigheid ten aanzien van de politie.

Tijdens de zitting vroeg de man een werkstraf. Wegens de zwaarwichtigheid van de feiten ging de rechter daar niet op in. Hij verleende de Lanakenaar wel volledig uitstel van straf omdat hij over een blanco strafregister beschikte en zijn slachtoffer inmiddels al gedeeltelijk vergoedde.