Filip Daems vijfde Belg bij Borussia Mönchengladbach

Onze landgenoot Filip Daems heeft donderdag een contract getekend dat hem tot juni 2008 aan Borussia Mönchengladbach bindt, zo maakte de Duitse eersteklasser bekend.

Belga

De 26-jarige linksvoetige verdediger komt over van het Turkse Genclerbirligi Ankara. Hoeveel de transfersom bedraagt, is niet bekend.

"We waren al langer met de speler overeengekomen dat hij in juni onze ploeg zou vervoegen. Maar, na de blessure van Christian Ziege hebben we besloten om onmiddellijk werk te maken van de komst van Filip", getuigt Borussia's sportief directeur Christian Hochstätter.

Daems speelde eerder van 1998 tot 2001 bij Lierse, waar hij in 85 wedstrijden 3 doelpunten scoorde. Daarna ging hij aan de slag bij Genclerbirligi, waar hij in 3,5 seizoenen 98 matchen speelde en 13 keer scoorde.

Daems is al de zesde versterking voor de vijfvoudige Duitse landskampioen na Craig Moore, Kasey Keller, Jörg Böhme en de Belgen Wesley Sonck en Bernd Thijs. Ook Joris Van Hout en Nico Van Kerkhoven zijn aan de slag bij het team van trainer Dick Advocaat.