KUB reikt eredoctoraat uit aan historicus Parker en baron Campo

De katholieke Universiteit van Brussel (KUB) reikt op 2 februari eredoctoraten uit aan de Amerikaanse historicus Geoffrey Parker en aan baron Lode Campo. Dat maakte de universiteit donderdag bekend.

Belga

Geoffrey Parker is professor aan de Ohio State University en ontvangt een eredoctoraat "omwille van zijn onderzoek op het gebied van de New Military History". Hij publiceerde meer dan 32 boeken, 85 bijdragen en 172 book reviews over de sociale, politieke en militaire geschiedenis van West-Europa. Hij schreef onder andere een boek over het Spaanse militaire optreden in de Nederlanden in de 16de en 17e eeuw. Volgens de KUB mag Geoffrey Parker zonder meer als een boegbeeld worden beschouwd.

Baron Lode Campo spande zich als succesrijk ondernemer en bestuurslid in belangrijke organisatie en ondernemingen in voor de uitstraling en het welzijn van de Vlaamse cultuur. Baron campo was onder andere bestuurslid van de KUB en voorzitter van het VEV-comité Brussel. In die functie zette hij zich jarenlang in voor de Vlaamse aanwezigheid in de hoofdstad.