Julia Roberts, Oprah Winfrey en John Cleese in "Charlotte's web"

Actrice Julia Roberts, presentatrice Oprah Winfrey en de Britse komiek John Cleese gaan hun stem lenen voor de remake van de film "Charlotte's web", die gebaseerd is op een klassieker uit de Amerikaanse kinderliteratuur. Dat kondigden de producers woensdag aan.

Belga

De film, die wordt geregisseerd door Gary Winnick, is een voor het grote scherm aangepaste versie van "Charlotte's web", een verhaal dat werd geschreven door E.B. White. De prent zal zowel verfilmde als animatiescènes bevatten. De opnames zouden op 31 januari in Australië van start gaan.

Julia Roberts vertolkt de rol van Charlotte, een spin die op de boerderij waar ze leeft een klein varken adopteert dat ze vervolgens van de dood redt door magische woorden in haar web te weven.

"Charlotte's web" is in de Verenigde Staten één van de bekendste kinderverhalen. Van het boek, dat sinds de publicatie in 1952 al in 23 talen verscheen, werden al 45 miljoen exemplaren verkocht. In 1973 waagden de Paramount studio's zich al aan een eerste verfilming in animatie-vorm.