Kort geding tegen Opglabbeeks tankstation uitgesteld tot 17 februari

Het kort geding dat burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V) en de gemeente Opglabbeek tegen de Turkse uitbater van het tankstation All-Sell in Opglabbeek heeft aangespannen, is donderdag op vraag van de gemeente Opglabbeek uitgesteld tot 17 februari.

Belga

Dan zal de rechtbank van eerste aanleg van Tongeren zich buigen over de vraag van de gemeente Opglabbeek om de stopzetting van de exploitatie van het tankstation te bekomen.

Volgens raadsman Erwin Goffin, die de belangen van de Turkse uitbater Kadir Soylu vertegenwoordigt, is de vordering van de gemeente zonder voorwerp geworden omdat burgemeester Spreeuwers het tankstation in december liet verzegelen en de uitbater al een stopzetting van de activiteiten opgelegde, luidt het.

De uitbater van het tankstation heeft de gemeente Opglabbeek op zijn beurt in kort geding voor de rechter gedaagd omdat hij van mening is dat de gemeente niet over een wettige reden beschikte om tot de sluiting van het tankstation over te gaan. Die zaak wordt op 24 januari voor de rechtbank van eerste aanleg in Tongeren behandeld.