Filmtips

Print

'The Babysitter'

BR>Niet onaardige, fantasierijke thriller van Guy Ferland met het charmante kindvrouwtje Alicia Silverstone in de hoofdrol. Als Jennifer, de babysitter van dienst, brengt zij niet alleen het hoofd (en de fantasie) op hol van haar vriend, maar ook dat van de heer des huizes.
'The Babysitter' gaat over verbeelding en werkelijkheid. En hoe je verbeelding je kan verdwazen. Alicia Silverstone maakte naam, alvorens definitief naar de film ('The Crush' en 'Clueless') over te stappen, als het meisje in drie Aerosmith-clips. (6,5/10)
20.55 uur, Kanaal 2

'Hufters & Hofdames'


Vrij onaffe relatieschets van de niet ongetalenteerde Nederlandse filmer Eddy Terstall, zij het eentje met het hart op de juiste plaats. Uitgangspunt is de onoverkomelijke vraag: hoe versier ik een meisje?
Opvallend in het verhaal dat dan volgt, is de quasi afwezigheid van karikaturen. Dat staat in schril contrast met de gemakzucht waarop de jeugd van tegenwoordig doorgaans op tv en in bepaalde films wordt afgeschilderd. (6/10)
21 uur; Ned. 2

'Bloodsport II: the Next Kumite'


Doorsnee avonturenfilm van Alan Mehrez. Een straatvechter komt na een diefstal in Thailand in de gevangenis terecht. Van een wijze Chinees leert hij dat geweld nooit het antwoord kan zijn. Had Mehrez dat maar ter harte genomen. Geweld zat en verder mist de hoofdrolspeler elk charisma, zijn de dialogen overbodig en mijdt het scenario elke verrassing. (5/10)
22.45 uur, VT4