Aces

• Een mooie dood -
BR>Net als vrijdag greep Xavier Malisse ook in de zaterdagmatch even naar zijn borst. «Ongelooflijk,» beaamde zijn maat Van Garsse. «Ik heb het ook gevoeld: zijn hart klopte tegen 250 slagen per uur,» zo versprak hij zich.
«Niets ernstigs,» meldde Umberto Rianna, de coach van Malisse. «Onderzoek bij een arts heeft uitgewezen dat er niets scheelt met zijn hart.»
En Malisse zelf? «Ik maak me niet ongerust. Stel dat ik hier dood was gevallen op het terrein, dat zou toch een mooie souvenir geweest zijn.»

• Dollars -
In het ATP-circuit valt een pak geld te verdienen, in de Davis Cup circuleren ook veel dollars, al gaan die in de eerste plaats naar de deelnemende federaties. Zo had de Belgische tennisbond bij de halve finale van dit weekeinde recht op 175.000 dollar (6,1 miljoen frank) aan prijzengeld. Daarvan gaat volgens een contract tussen bond en spelers een fiks deel naar de vier geselecteerden, naar verluidt zo'n 70.000 dollar (circa 2,7 miljoen frank): 675.000 frank per speler dus.
De bond int daar bovenop nog een extra-vergoeding voor de reclame van de hoofdsponsors. Voor de halve finalisten loopt dat bedrag op tot 311.300 dollar, circa 10,9 miljoen frank.