Drie Limburgse meisjes in finale Miss Belgian Beauty

Print
OUDENAARDE De twaalf meisjes die doorgaan naar de uiteindelijke finale van de Miss Belgian Beauty-verkiezing zijn bekend. Lieselot Vandenbussche uit het West-Vlaamse Koekelare staat voorlopig aan de leiding. Maar zij zal weerwerk krijgen van drie Limburgse beauty's: Sigrid Wuyts, Sophie Snyers en Marina Withofs.
BR>
Ignace Crombé tracht ieder jaar een nieuw element in zijn organisatie te brengen. Nadat hij vorig jaar de kandidates verplichtte een bekende Vlaming als peter of meter te zoeken, besloot hij voor deze editie dat er drie weken voor de verkiezing acht kandidaten moesten afvallen. Die selectie werd dit weekend doorgevoerd op basis van enkele objectieve criteria.
De twintig deelneemsters werden beoordeeld op de televoting, het promotiedossier dat ze in de loop van de campagne moesten aanleggen, de kusttournee en een intelligentieproef die vorige vrijdag werd afgenomen. In geen enkele jury zaten mensen van de organisatie zelf. Alleen is het zo dat de juryleden in de diverse badplaatsen heel dikwijls schepenen en burgemeesters van die gemeenten waren. Uiteraard waren hier de West-Vlaamse meisjes bevoordeeld.
Opvallend in de uitslag is dat beide Antwerpse en alle Oost-Vlaamse meisjes de selectie hebben overleefd. Verder mogen drie van de vier Limburgse meisjes naar de finale-avond van 9 oktober. Enkel Esther Jans moest haar koffers pakken. Wallonië deed het heel wat minder goed. Slechts één van de zeven finalistes haalde het: Sandrine Martinot.

Intelligentie


Voor Sigrid Wuyts, uit Hasselt, begon het heel slecht. Op het onderdeel televoting behaalde ze geen enkel punt.
«Dat wist ik vooraf», verklaarde ze. «Ik heb door mijn werk als verkoopster heel weinig tijd gehad om iedereen te laten telefoneren. Ik ben blij dat ik op het gebied van intelligentie goed gescoord heb. Dat is voor mij één van de belangrijkste zaken. Gelukkig ben ik niet bij de afvallers. Het zou erg geweest zijn dat al die geleverde inspanningen en energie voor niets zouden geweest zijn.»
Uiteraard is ook Sophie Snyers, uit Beringen, blij dat ze mag meedoen op 9 oktober.
«Toch ben ik enigszins ontgoocheld over de intelligentietest», zucht ze. «Ik heb op alle vragen kunnen antwoorden. Waarom heb ik dan geen enkel punt? Ik heb meisjes wenend zien buitenkomen, omdat ze geen enkel antwoord kenden. Ik heb het veel beter gedaan en word beloond met zo'n belabberd resultaat. Dat versta ik niet. Van Knokke verwacht ik niet al te veel. Ik sta op een voorlopige twaalfde plaats. Het zal moeilijk zijn om tot op 1 te springen. Maar dat kan ik allemaal goed relativeren. Tot nu toe ben ik al heel tevreden. Ik vind het vooral triest voor de meisjes die zijn afgevallen. Zij hadden ook op 12 kunnen staan.»
Marina Withofs, uit Diepenbeek, scoorde eveneens goed.
«Ik had iets meer verwacht van mijn promotiedossier, maar bij zo'n details moet ik niet te lang blijven stilstaan,» vond ze. Ik wil op 9 oktober gewoon beter scoren dan vandaag. Mijn betrachting is om zoveel mogelijk van mijn achterstand goed te maken. En daarvoor ga ik me tot het uiterste inzetten. Ik ben er alleszins klaar voor.»

Finalisten


De twaalf deelneemsters aan de finale-avond, op zaterdag 9 oktober in Knokke, zijn:
1. Lieselot Vandenbussche (22) Koekelare, 39 punten; 2. Caroline Ex (24) Wilrijk, 38 punten; 3. Rebecca Devisch (19) Knokke-Heist, 37 punten; 4. Jelske Janssens (20) Dendermonde, 25 punten; 5. Sandrine Martinot (24) Brussel, 23 punten; 6. Daphné Vleeracker (20) Elewijt-Zemst, 21 punten; 7. Marina Withofs (23) Diepenbeek, 20 punten; 8. Marijke Vandromme (22) Sint-Amands, 19 punten; 9. Sigrid Wuyts (21) Hasselt, 17 punten; 10.Kitty Wuytack (20) Sinaai, 15 punten; 11.Sally De Schutter (20) Kalken, 15 punten; 12.Sophie Snyers (22) Beringen, 13 punten.