Kortjes Vuelta.Txt

Print

Luc Leblanc krijgt dertig miljoen

BR>MADRID - Sinds hij eind vorig jaar door Polti aan de deur werd gezet, koerst Luc Leblanc niet meer. De arbeidsrechtbank van Salon-de-Provence heeft nu echter beslist dat Leblanc onterecht werd ontslagen en kende de Fransman een schadevergedig van 30 miljoen frank toe.

Redant praat met Roscioli


MADRID - Nu het vaststaat dat Blijlevens naar Polti verhuist, schakelt men bij TVM naar de derde versnelling om ander talent aan te werven. Dat McEwen, Magnusson en Bruylandts tekenden, is geweten. Er wordt nu onderhandeld met hardrijder Fabio Roscioli, terwijl ook de jonge Scheirlinckx er wellicht bij komt.

Laiseka vervangt Abraham Olano


MADRID - Abraham Olano blijft weg van het WK in Verona. Hij is niet voldoende hersteld van zijn ribkwetsuur om met kans op slagen zijn wereldtitel tijdrijden te verdedigen en een gooi te doen naar de individuele wegtitel. In de Spaanse pleog wordt hij vervangen door Vuelta-revelatie Roberto Laiseka. De Spaanse 12: Chaurreau, Freire, Garcia, Galdeano, Heras, Perdiguero, Mauri, Odriozola, Osa, Rubiera en Zarrabeitia.

Zeventiende zege voor Blijlevens


MADRID - Op de Champs Elysées van de Spaanse hoofdstad deed Jeroen Blijlevens zijn naam en faam van katapultspurterje alle eer aan. Wat de eerste dagen van de Vuelta totaal niet kon, lukte hem op het einde wel. «Mijn 17de zege dit jaar. Toen deze Vuelta begon, waren de benen stram. Het had me geen goed gedaan om tijdens de maand juli te moeten trainen in plaats van de Tour te rijden. Ik hoop nu toch op een ticket voor het WK in Verona,» aldus Blijlevens die zijn contract bij Polti tekende en daardoor volgend seizoen in Italiaanse loondienst fietst.