Gilbert Bodart tot 2007 trainer bij Aalst

Lang zat Gilbert Bodart niet zonder club. De maandag bij Oostende ontslagen trainer tekende donderdagavond een contract voor 2,5 seizoenen bij tweedeklasser Eendracht Aalst, vermeldt de website van de Oostvlaamse club.

Belga

Bodart, die bij de voorlaatste uit eerste klasse weg moest wegens de povere resultaten (8 ptn uit 17 wedstrijden), moet 'de Ajuinen' behoeden voor de degradatie. Aalst staat eveneens op een na laatste met 18 punten uit 19 wedstrijden.

Bij Aalst vervangt de 42-jarige ex-doelman van Standard en de nationale ploeg David Gevaert, die als assistent in de loop van het seizoen overnam van Lorenzo Staelens. Die zag zijn driejarige overeenkomst begin oktober al na enkele maanden ontbonden. Bodart brengt als conditietrainer Bernard Smeets mee, die uit solidariteit met de Luikenaar opstapte bij de kustploeg.

Voor Bodart is Aalst de derde club als trainer. Gestopt als doelman in februari 2002 bij Beveren, ging hij een maand later aan de slag als coach van tweedeklasser Wezet. Exact een jaar later kreeg hij daar de wacht aangezegd. Vorig seizoen promoveerde hij met Oostende via de eindronde van tweede klasse naar de elite, waar echter nog niet veel eer te rapen viel.