Gewichtheffen - Positief bevonden Inco Steinhöfel stopt

De 37-jarige Duitse gewichtheffer Inco Steinhöfel, zilver voor de ex-DDR op de Olympische Spelen van 1988 in Seoel in de categorie -75 kilogram, is positief bevonden op Clenbuterol tijdens een onaangekondigde dopingcontrole op training op 7 november.

Belga

Steinhöfel, die zijn internationale carrière stopzette na de laatste Olympische Spelen, waar hij zevende werd, neemt ontslag bij zijn club, AC Chemnitz.

"Ik was ziek op de nacht van 6 op 7 november", verklaarde de ex-wereldkampioen trekken (1994 in Istanboel), "en ik heb een siroop genomen die een dokter aan mijn zoon had voorgeschreven tegen de hoest. Deze bevatte verboden middelen. De controleurs stonden de volgende ochtend in de zaal. Ik heb hen geïnformeerd wat ik had genomen, en ik heb eveneens de Duitse federatie op de hoogte gesteld. Ik krijg sowieso een schorsing en op mijn leeftijd betekent dat het einde van de carrière. Het kost me mijn lidmaatschap bij de club, met wie ik nog eens graag de finale van de Bundesliga had bereikt. Ik werd in 25 jaar topsport nooit positief bevonden."