Populaire Christophe in twijfels

Print
PAU - De postbode van Tongeren slaakte dit weekeinde een zucht van opluchting. Stel je voor dat België zou gewonnen hebben en Christophe Van Garsse voor het beslissende punt had gezorgd. Dan zou populaire Christophe weer mogen zeulen met de overvloed aan fanmail die de Limburgse linkshander na elke interland ontvangt.
BR>«Ongelooflijk hoeveel brieven hij na elke zege in de Davis Cup gekregen heeft,» lachten vader en moeder Van Garsse, die net als de ouders van Filip Dewulf hun zonen in Pau waren komen aanmoedigen. «Heel vaak vragen clubs aan Christophe of hij bij hen het tennisseizoen wil komen openen, of het nieuwe clubhuis inwijden. Vroeger ging hij daar vaak op in, maar het is echt te veel geworden.»
«Sportief gezien sta ik op een tweesprong,» gaf Christophe dit weekeinde zelf toe. «In het ATP-circuit kom ik nauwelijks tot scoren. Anderzijds is het onbeschrijfelijk mooi om die Davis Cup-avonturen mee te beleven. Toen ik een ace sloeg in het dubbelspel, besefte ik dat ze dat konden zien tot in Australië.»
Maar uiteindelijk helpt dat Van Garsse geen stap vooruit. Twee weken terug zakte hij weer fors op de wereldranglijst naar nummer 204. Voor de komende weken heeft hij nog geen planning opgemaakt.
«Ik ga deze week eens alles op een rijtje zetten, samen met mijn fysiektrainer Wim Vandeven. Telkens ik een paar weken met hem heb gewerkt, speel ik goed. Ik heb geen zin om mijn hele leven op de ATP-ranking anoniem tussen 140 en 200 te zwalpen.»