Meeuwen rekent af met Hechtel

In de eredivisie bij de vrouwen blijft Neerpelt ook na drie speeldagen ongeslagen. Sporting haalde tegen een zwak Ottignies gemakkelijk zijn slag thuis en handhaaft zich op de eerste plaats.
BR>Meeuwen-Hechtel was zondermeer de affiche van de derde speeldag. Een wedstrijd om je vingers vanaf te likken. In een zeer gelijkopgaande eerste helft namen beide ploegen beurtelings de leiding. Een 12-10-score aan de rust liet nog alles open. In het eerste kwartier van de tweede helft speelde Meeuwen de pannen van het dak. Hechtel kon alleen maar toezien hoe de score naar 20-12 evolueerde. De bezoeksters knokten zich terug tot 20-16 maar moesten uiteindelijk met 23-18-cijfers de duimen leggen. Bij Meeuwen speelde Ann Degreef, die acht doelpunten voor haar rekening nam, zich in de hoofdrol. De zes doelpunten van Kathleen Loos waren voor Hechtel niet voldoende om binnen de prijzen te vallen. Meeuwen rukt door deze overwinning op naar de tweede plaats in de algemene rangschikking, Hechtel daarentegen moet zich verzoenen met een plaats in de grijze middenmoot
Landskampioen Wezet behaalde tegen Hasselt de tweede seizoenszege. Pikant detail was zeker dat scheidsrechter Damir Delic, broer van Wezet-coach Edo, de wedstrijd leidde. «En dat die twee mekaar zeer goed verstaan is in die wedstrijd meer dan duidelijk gebleken,» onderlijnt ploegafgevaardigde Jean Panis van Hasselt. Initia veegde een 3-0-achterstand van het bord en ook een 11-9-stand aan de rust bood nog perspectieven. In de tweede helft schoot Bella uit haar sloffen en schonk Wezet de zege. Melveren zag kwam in Eynatten vooral shotkracht tekort om een ontketende thuisploeg het zwijgen op te leggen, eindstand 24-12.