19 -

Mannen eredivisie

BR>Herstal
Hasselt
23
Met de vingers in de neus. De Luikenaars camoufleerden hun gebrek aan talent met tomeloze inzet. Hasselt stond tien minuten zwaar onder druk maar sloeg tussen de tiende- en twintigste minuut een kloof van vier doelpunten, 4-8. Dit verschil bleef tot aan de rust op het bord, 8-12. In de tweede periode kwam de Limburgse zege op geen enkel moment nog in het gedrang.
INITIA: Boiten 2, Douven 1, Bielen 2, Vannutte 2, Denil 4, Vanderstraeten 2, Deltombe 4, Delpire 6.
Izegem
17 -
Neerpelt
28
Sporting legde de basis voor deze riante zege in de eerste helft. Neerpelt ging zeer geconcentreerd van start. Het Poolse duo in de rangen van Izegem kreeg geen voet aan de grond. De Limburgers, die na na twintig minuten leidden met 7-10, verdubbelden hun voorsprong in de laatste tien minuten van de eerste helft, 9-15. Na de koffie tolereerde Neerpelt iets meer van de thuisploeg maar zag de zege op geen enkel moment meer in gevaar komen.
NEERPELT: Catteeuw 8, Timmermans 3, Blootacker 3, Lenders 3, Mennens 1, Dobrzynski 5, Delanghe 3, Ombelets 2.
Merksem
24 -
Tongeren
23
De zo gevreesde opbouwlijn van Tongeren kwam nauwelijks in het stuk voor. Wolak en Sehovic kwamen samen niet verder dan twee doelpuntjes en ook Bernimoulin zat met twee treffers ver onder zijn gemiddelde. Enkel Bourlet, Gerard en Casini haalden bij de afwerking enig niveau. Maar Merksem rook zijn kans. De Antwerpse ploeg speelde zeer enthousiast en kon in de slotfaze de zaak afronden.
TONGEREN: Bernimoulin 2, Wolak 1, Schonck 1, Bourlet 6, Fonck 3, Gerard 4, Sehovic 1, Casini 5.

Mannen eerste nationale


Houthalen
22 -
Ren. Montegnée
21
Hard bevochten zege voor de mijnjongens. In de eerste helft werd er keurig verdedigd. Houthalen gaf zeer weinig kansjes weg maar werkte zelf tegen een zeer laag percentage af. Een 9-9-score aan de rust liet alles open. Na de rust leek het erop dat de bezoekers met de punten aan de haal zouden gaan. Houthalen bleef in hetzelfde bedje ziek. Reners en Jaenen liepen nog tegen een rode kaart op. Bij 13-15 werd de thuisploeg dan toch wakker. Beckers, Daniëls en Hendrickx gingen eindelijk de kansjes verzilveren. Met nog vijf minuten te gaan leek de wedstrijd bij 21-17 gespeeld maar Montegnée kwam nog verrassend uit de hoek, 21-21. In de slotminuut schonk Daniëls de thuisploeg de zege.
HOUTHALEN: Houben, Gerits, Reners, Hendrickx 9, Daniëls 6, Duran 1, Soree 2, Jaenen 1, Houben 2, Beckers 1, Monten en Claes.

Mannen tweede nationale


Haacht
17 -
Kortessem
17
Het eerste punt voor Kortessem is binnen. Pentagoon speelde verre van onaardig in de eerste helft en bouwde rustig aan een 8-11-voorsprong aan de rust. In de tweede helft liep het bij de Limburgers aanvallend een heel stuk minder. De thuisdefensie werd slechts zesmaal in gebreke gevonden en Haacht moest zelfs geen gekke dingen doen om zich langszij te werken.
Ransart
25 -
Hechtel
18
Derde nederlaag op rij voor de Limburgers die in de eerste helft overklast werden door de tegenstander. Hechtel werkte zwak af en zat bij 15-6 aan de rust in een verloren positie. In de tweede periode kwam Arena iets beter uit de verf maar meer dan een resultaatsverbetering zat er echt niet in.