Frankrijk wint finale Nations Cup in Gijon

Print
GIJON - Frankrijk heeft in het Spaanse Gijon de finale van de Samsung Nations Cup gewonnen. De Belgen flaterden op deze wedstrijd en werden uiteindelijk zevende. Met 28 strafpunten tijdens de eerste omloop mocht de ploeg gevormd door Le Jeune (8), Verheyen (12), Postelmans (8) en Philippaerts (24) niet meer aanzetten voor de tweede omloop.
BR>De Duitsers waren het best tijdens de eerste omloop. Ahlmann en Markus Beerbaum reden nul. Frankrijk volgde op een kwart strafpunt. Bij de Fransen reeds enkel Pomel een foutloze omloop. Europees kampioene Ledermann trok zich uit de competitie terug. Met 12,5 strafpunt was Italië derde in de voorlopige rangschikking. Zwitserland en de USA volgenden met 16 strafpunten.
De kaarten werden in de tweede omloop enigszins herschikt. De Fransman Robert reed foutloos rond, Caumoni en Pomel pakten 4 strafpunten. Bij de Duitsers kreeg enkel Weingard een nulrit voor mekaar. Ahlmann pakte een balk en Ludger Beerbaum kreeg daar nog tijdsoverstrijding bovenop. Die tijdsoverschrijding heeft Duitsland de overwinning gekost. De Duitsers werden nu tweede achter Frankrijk. Het Zwitserse team eindigde als derde.