Ziekte velt Belgische beloften

Print
HASSELT - De trip naar Bosnië heeft voor enkele spelers van de Belgische beloften een nare nasleep gekregen. Hans Somers, Jimmy Smet, Stefan Van Dender en Gonzague Van Dooren werden ziek na hun terugkeer uit Bihac en konden dit weekend niet spelen.
BR>«De vier slachtoffers hadden vooral darmklachten», aldus bondsdokter Garitte. «We vrezen voor een voedselvergiftiging. Salmonella? Dat kan, de komende dagen brengen bloedtests uitsluitsel. Het eten was kwalitatief slecht. Kraantjeswater kan niet de oorzaak zijn, want ik heb de spelers vooraf op het hart gedrukt er geen gebruik van te maken, zelfs niet om de tanden te poetsen. Ik ga in de Technische Commissie pleiten voor een eigen kok bij zulke trips. Tot nu toe was dat niet mogelijk.»
«Er zijn weinig spelers die ginds gegeten hebben», bevestigt elftalbegeleider Paul Nijs. «Gelukkig, zo blijkt nu. Zelfs met de boter in de kleine pakjes scheelde iets. De vervaldatum van de confituur was maart '99. De dokter ging in de keuken het bereiden van onze maaltijd volgen. Wat kan je meer doen?»