Weekendverkeer eist zeker 13 mensenlevens

Het verkeer heeft het voorbije weekend een zware tol geëist. Zeker 13 mensen kwamen om. De slachtoffers vielen vooral op de Vlaamse wegen.

Belga

Het zwaarste verkeersongeval vond zaterdagochtend plaats op de E17 Antwerpen-Kortrijk in Waregem. Een man reed met zijn wagen in op een Frans voertuig met drie inzittenden. De bestuurder van de aanrijdende wagen en twee inzittenden van de andere auto kwamen om. Een derde passagier raakte zwaargewond.

Bij een verkeersongeval in Herentals kwam zaterdagochtend een man om het leven toen hij met zijn wagen op een tegenligger inreed en tegen een boom terechtkwam. Zijn passagier raakte zwaargewond.

Zaterdagvoormiddag kwam in Glabbeek een 80-jarige bestuurder uit Kortenaken om het leven toen hij op een ander voertuig inreed. In Montignies-sur-Sambre bij Charleroi kwam een man om het leven bij een straatrace. Eén van twee racende wagens kon de tegenligger niet meer ontwijken. Die laatste was op slag dood.

Bij een ongeval in Jalhay bij Verviers ging een man met zijn wagen uit de bocht. Hij belandde tegen een boom en was op slag dood.

Bij een verkeersongeval in Houthalen-Helchteren is zaterdagavond een bejaarde vrouw om het leven gekomen. Ze reed in op een voertuig, dat linksaf wilde slaan.

Zondagmorgen vroeg kwam een jongen van 21 man in Veurne om toen hij de controle over het stuur verloor. Zijn wagen kwam eerst op een duiker terecht, ging over kop en kwam in de sloot terecht.

Op de E40 Oostende-Brussel ter hoogte van Aalst raakte een man om onbekende reden van de rijbaan af en reed tegen de boordstenen van de autoweg. Hij raakte enkele bomen en belandde op de pechstrook. De chauffeur was op slag dood.

In Heusden-Zolder raakte zondagochtend een man gewond toen hij om een nog onbekende reden uit de bocht ging. Hij belandde aan de overkant van de weg tegen een geparkeerd voertuig en raakte gewond. Zijn passagier overleed ter plaatse.

In Evergem bij Gent is zondagnamiddag een 43-jarige motorrijder om het leven gekomen toen hij met in aanrijding kwam met een personenwagen. Enkele inzittenden van de wagen raakten lichtgewond.