Slachtoffer van Michael Jackson geeft nauwkeurige details

De jonge jongen die Michael Jackson beschuldigt van seksueel misbruik heeft onomwonden zijn vermeende relatie beschreven.

Belga

De jongen benadrukte dat de zanger hem de ogen had gesloten wanneer hij hem streelde. Dat meldde de televisiezender ABC donderdag.

ABC citeert uit het script van de getuigenis van de adolescent. Hij legde de getuigenis maart laatstleden achter gesloten deuren af voor een volksjury in Californië. Ten gevolge van deze getuigenis werden de tien hoofdaanklachten tegen de zanger opgesteld.

"Hij (Michael Jackson) zei me dat mannen moesten masturberen, hij zei me dat hij het me wilde leren", vertelde de jonge jongen volgens ABC aan de volksjury. "In het bed begon hij me te strelen en hij zat met zijn hand in mijn onderbroek. Hij begon me te strelen - aan mijn intieme delen - en masturbeerde me", nog altijd volgens de uittreksels van het gerechtelijk verslag.

Het gaat om de eerste bekendmaking van de getuigenis van de adolescent die Jackson beschuldigt van seksueel misbruik. De 46-jarige Michael Jackson wordt beschuldigd van seksueel misbruik, het toedienen van alcohol aan minderjarigen om hen te verleiden en ontvoering van een minderjarige die destijds 12 jaar oud was. De popster pleit onschuldig. Na zijn arrestatie in november 2003 is de zanger op vrije voeten tegen een borgsom van drie miljoen dollar. Op 31 januari begint het proces.