"Prins Harry is een imbeciel"

Prins Harry gedraagt zich imbeciel en heeft meer discipline nodig. Dat vindt de Britse pers vrijdag na de verontwaardiging die veroorzaakt werd door de publicatie van een foto waarop de prins zich heeft vermomd als nazi.

Belga

Prins Harry is de derde in lijn voor de troonopvolging.

Het kostuum voor een themafeestje rond "kolonialisten en autochtonen" was "een afschuwelijk smakeloze grap", meent de krant The Independent. The Times vindt de 20-jarige prins "de idioot met de slechtste smaak van het land".

Volgens schrijver Nick Hornby, die door The Independent wordt geciteerd, toont dit incident de domheid van de prins aan en bewijst het dat hij een schande voor zijn familie is. Een van de advocaten van wijlen prinses Diana, de moeder van Harry die in 1997 overleed, hekelde de media-uitbarsting en verklaarde in The Guardian dat Harry "slechts een kind" is.

The Daily Telegraph is van oordeel dat het opportuun is dat de prins in mei naar de prestigieuze militaire academie van Sandhurst gaat. De krant benadrukt dat hij niet de eerste turbulente jongeman zou zijn die gevormd wordt door de discipline die Sandhurst aan de leerlingen oplegt.