Prins Charles gekant tegen Auschwitz-bezoek Harry

De Britse prins Charles verzet zich tegen oproepen om zijn zoon, prins Harry, een bezoek op te leggen aan het concentratiekamp van Auschwitz in de nasleep van een privé verkleedpartijtje waarop de 20-jarige prins een nazi-uniform droeg, zo raakte vrijdag bekend.

Belga

Volgens de Londense krant Evening Standard is Charles (56) kwaad omdat zijn jongste zoon aan de schandpaal wordt genageld voor iets wat hij ziet als een "dwaze, maar ongevaarlijke kwajongensstreek". Nog volgens de krant gelooft Queen Elizabeth II dat hoewel de uniformkeuze van haar kleinzoon "een slecht idee" was, hij "geen kwaad bedoelde".

De beslissing van de jonge prins om naar het feestje te gaan in een oorlogsuniform met swastika armband veroorzaakte wereldwijd consternatie, vooral binnen de joodse gemeenschap. Sommigen lanceerden het idee om de prins een bezoek te laten brengen aan het Poolse Oswiecim dat deze maand zestig jaar geleden werd bevrijd door de geallieerde troepen.

Zangeres Vera Lynn ('We'll meet again'), de hartedief van de Britse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog, verklaarde vrijdag aan de Britse televisie dat het "erg goed" zou zijn voor prins Harry om Auschwitz te bezoeken en de Holocaust film "Schindler's List" te bekijken.

"Een jongen van die leeftijd is niet slecht, ze denken gewoon niet na. Hij is zo typisch zoals vele andere jonge mensen vandaag", aldus Lynn.

Aangeboden door onze partners