«Straf verdedigd»

Print
Houthalen
BR>72 -
Wevelgem
66
HOUTHALEN - De Limburgers hebben hun tweede thuiszege op zak. Houthalen toonde zich in eigen huis opnieuw strijdvaardig en behaalde ook tegen de ex-ploeg van Kelby Stuckey een overwinning. «We toonden gedurende dertig minuten zeer veel agressiviteit,» vatte de Houthalense coach Tony Van den Bosch de match samen. «In de slotfase kregen mijn jongens toch wat faalangst, maar ze lieten een groot hart zien en dat is voor mij heel belangrijk.»
Tony Van de Bosch haalde na de match opgelucht adem. «We hebben bewezen dat we op eigen veld evenwaardige ploegen kunnen kloppen. Want het doet wel pijn dat we overal moeten lezen dat Houthalen degradatiekandidaat nummer één is. Mijn spelers hebben hierop zeer goed geanticipeerd.»
Houthalen nam via Moore en Daniëls een snelle start (6-0). Bij Wevelgem zorgde De Wilde voor weerwerk maar Lambrecht hield de 6-puntenkloof in handen (7' 16-10). Hodge en Duggan staken een tandje bij en brachten hun ploeg op 22-21. Larry Daniels scoorde dan op zijn eentje maar liefst 10 punten op rij (18' 36-28). Rust: 41-30. Na de pauze kwamen de Houthalense Amerikanen aanvankelijk opnieuw sterk voor de dag (4' 49-35) maar daarna bleef de scoremachine ruim twee minuten stil. Moore en Lambrecht namen de touwtjes weer in handen (9' 55-39). Houthalen toonde stilaan vermoeidheidsverschijnselen en Wevelgem sloeg toe (16' 62-57). Miller schoot vrij laat wakker maar bracht zijn ploeg terug tot 66-64. Lambrecht zette echter zijn vrijworpen om en Moore bleef in de slotseconden koelbloedig.
«We hebben Wevelgem defensief onmiddellijk bij de keel gegrepen. Zij namen in de eerste helft wel 6 aanvallende rebounds en wij slechts één. Toch hebben we het eerste half uur straf verdedigd. Vergeet niet dat Vincent Krieger maar liefst 10 rebounds neemt. Voor een spelverdeler is dat geweldig.» Vincent Krieger relativeerde dat onmiddellijk: «Ze schoten veel vanop aftstand. Door hun geknok onder de borden kreeg ik toevallig de bal in mijn handen,» lachte de Houthalense guard. «Maar het was zeker niet gemakkelijk de Wevelgemse schutters te stoppen. Zij hebben trouwens ook een zeer snelle point-guard. Hij scoort misschien weinig maar is wel de sleutel van het team.»
Houthalen domineerde de volledige westrijd maar liet het publiek in de slotfase toch weer beven. «We geven wel net als vorige week een ruime voorsprong uit handen, zodat we het weer onnodig spannend maken,» aldus Krieger. «Mijn taak is dan ook dit beter te controleren. Daarom geef ik ook mezelf hiervoor de schuld. Ik mis eigenlijk toch nog wedstrijdritme.»
Kapitein Kendall Mack mocht gisteren maar enkele minuutjes meedraven. «Het was beter om hem vandaag te sparen. Zijn vader maakt het zeer slecht en Kendall vertrekt morgen naar de States. In principe mist hij dan ook de match in Pepinster,» aldus coach Van den Bosch.
Toeschouwers:1200
Scheidsrechters:De Keyser-Caubergh.
HOUTHALEN: 31/57 shots (1x3), 9 /10 VW, 6 +10 fouten. Hoogmartens 7-2 , Mack 0-0, Krieger 4-4, Ceyssens 2-0 , Moore 6-10, Danïels 16-7 ,Cuppens 2-0, Lambrecht 6-6.
WEVELGEM: 23/61 shots (3x3), 17/19 VW, 6+10 fouten. Denoyel 2-0, Duggan 13-11 , De Wilde 6-10 , Miller 0-7 , Hodge 4-0 , Rasmussen 0-0 , Kruiswijk 0-5 , Gardiner 0-4.