Sabbatjaar voor William op Argentijnse ranch

Print
LONDEN - Als prins William volgende zomer zijn middelbare studies heeft beëindigd, gaat hij niet meteen naar een universiteit. Volgens de Sunday Telegraph zal hij een sabbatjaar in Australië en Argentinië doorbrengen. Hij zal er onder meer werken op grote veebedrijven.
BR>Prins Charles zou zijn zoon zo meer zelfstandigheid willen bijbrengen, maar aangenomen wordt dat hij hem op die manier ook afschermt van opdringerige media en verdachte vriendjes. William neemt stilaan de plaats van zijn moeder in de schijnwerpers in en enkele maanden geleden kwam aan het licht dat er in zijn vriendenkring wel eens cocaïne wordt gesnoven.
Op zijn Australische en Argentijnse avonturen krijgt prins William het gezelschap van Edward van Cutsem (26), de zoon van prins Charles' vriend en buurman Hugh van Cutsem. De vier gebroerders Van Cutsem hebben allemaal een succesvol sabbatjaar ingelast tussen hun humaniora en hun universitaire studies. De prins van Wales wil dat William aan voorbeeld aan die jonge mannen neemt. De Van Cutsems zijn trouwens de enige vrienden van William die nog het volledige vertrouwen van Charles genieten.
De tijdelijke bestemming van prins William kan ook politiek geïnterpreteerd worden. Australië stemt later dit jaar of het de Britse koningin de rug toekeert en een republiek wordt. En met Argentinië herstelt Londen de banden die sedert de Falklandoorloog verstoord waren.