Maffiosi opgepakt na moord op vrouw in Napels

De Italiaanse politie heeft zondag zes mannen aangehouden in verband met hun vermoedelijke aandeel in de moord op een vrouw in een sloppenwijk in Napels. De vrouw, de moeder en echtgenote van veronderstelde maffialeden, is het jongste slachtoffer van een bendeoorlog die de afgelopen maanden tientallen mensen het leven heeft gekost.

AP Ned

Minister van binnenlandse zaken Giuseppe Pisanu zei dat de arrestaties mogelijk waren geweest dankzij de verklaringen van twee ooggetuigen. Pisanu sprak de hoop uit dat dit voorbeeld navolging zal vinden, omdat de traditionele zwijgzaamheid in kringen van de maffia en het publiek daaromheen het voor de autoriteiten praktisch onmogelijk maakt een einde te maken aan het geweld.

De vrouw werd zaterdagmiddag bij haar woning doodgeschoten, nadat zij door een 16-jarige jongen naar buiten was gelokt. De 16-jarige is een van de zes verdachten. Een zevende verdachte wordt gezocht. Alle arrestanten zijn onder de 29.

Volgens de politie vloeit het geweld voort uit onderlinge strijd binnen de Di Lauro-clan van de Camorra, de Napolitaanse maffia, over de controle over drugshandel. Vorig jaar kwamen bij de oorlog zeker 130 mensen om het leven. Er zijn inmiddels tientallen personen opgepakt, alleen vorige maand al vijftig.