Defensie heeft meer dan 1.500 vacatures

Defensie rekruteert dit jaar meer dan 1.500 mensen. Het gaat om 1.338 militairen en 198 burgers. Daarnaast worden 340 reservisten in dienst genomen.

Belga

De cijfers werden vrijdag bekendgemaakt bij de lancering van de recruteringscampagne 2005.

Minister van Defensie André Flahaut onderstreepte dat defensie één van de grootste werkgevers in België blijft. Bovendien is het leger opnieuw hip bij de Belgische jeugd. Het aantal sollicitanten in 2004 steeg met 10 procent. De werving van vorig jaar, de eerste sinds het in voege treden van de nieuwe wet op de rekrutering, wordt als een succes beschouwd en bedoeling is dit jaar op hetzelfde elan door te gaan.

De rekruteringscampagne voor dit jaar focust opnieuw op de humanitaire en vredesoperaties die centraal staan in het Belgisch leger en de snelle veranderingen in de internationale gemeenschap waarmee Defensie gelijke tred wil houden. Er komen advertenties in de geschreven media en vanaf komende maandag zal er ook een spot op televisie lopen. Later dit jaar worden de knelpuntberoepen bij Defensie in de kijker geplaatst, zoals daar zijn: ingenieurs, piloten, luchtverkeersleiders en medici.