Eddy Smets: «Een zager is een citroen»

Print
BROECHEM - Eddy Smets is 55, woont in Broechem, heeft een vrouw en drie kinderen en is al 35 jaar van beroep zanger, showman en entertainer. Op televisie was hij nooit veel te zien, maar vanavond zit hij in 'Keerpunten'. Hij neemt nl. een nieuwe CD op en dat zou wel eens zijn laatste kunnen zijn.
BR>«Mensen schrikken dikwijls dat ik nog altijd bezig ben», lacht Eddy Smets. «Alsof je niet bestaat als je niet op televisie komt. Frustraties heb ik daar al lang niet meer van. Ik heb nog altijd mijn werk. In oktober heb ik 32 optredens in mijn agenda staan. Wie kan dat nog zeggen? Alleen moet ik voor het geld dat een hitparade-artiest krijgt, drie keer gaan optreden.»
«Het amusement dat een artiest brengt, is voor mij de voornaamste norm. Je moet je prijs waarmaken. Will Tura heeft dat altijd perfect gedaan. Ik probeer dat met mijn groep ook. Jammer genoeg zijn de artiesten van onze generatie voor de producers uit beeld verdwenen. Een zanger is een citroen: als er niks meer uitkomt, wordt hij weggesmeten.»
Hoe lang wil Eddy Smets er nog mee doorgaan?
«Ten minste tot mijn 65,» zegt hij, «en dan zal ik nog altijd doen wat ik graag doe.»
'Keerpunten', 21.40 uur, TV1