• Luc Nilis

Print
Nederland
BR>zag zaterdagavond vanop de tribune toe hoe PSV met grootse cijfers (6-1) Willem II de eerste seizoensnederlaag toediende. Van Nistelrooy scoorde een hattrick. De medische staf hoopt Nilis, die sukkelt met een zware bloeduitstorting in de enkel, fit te krijgen voor het duel van dinsdagavond tegen Glasgow Rangers in de Champions League.
• Kurt Vandepaar
heeft intussen de training hernomen maar is nog niet wedstrijdfit. Zijn ploeg FC Twente, zonder vijf basisspelers, behaalde een verdienstelijk gelijkspel (0-0) op het veld van Heerenveen.
• Stijn Vreven
verloor met FC Utrecht verrassend bij nieuwkomer FC Den Bosch (3-2), dat zijn eerste zege pakte. Sensatie in de slotminuut toen Van der Gaag gelijkstelde voor Utrecht maar nog in dezelfde minuut scoorde Van der Laan ook de winnende treffer voor de nieuwkomer.
• Patrick Rondags
maakte gisteren in de tweede helft zijn debuut bij MVV dat op bezoek was in het nieuwe Eneco-stadion van Sparta. MVV, dat woensdag uit de Amstel Cup werd gewipt door amateurploeg Baronie (2-3), ging ook in Sparta roemloos tenonder (3-0). Er was opnieuw een debuut voor een jonge Limburger bij MVV. Roberto Blanquez viel in de tweede helft in voor Perez.
Duitsland
• Jacky Peeters
won gisterenavond met Bielefeld de thuiswedstrijd tegen Freiburg (2-1). Labbadia miste voor de Arminen eerst een strafschop waarna Baya voor de bezoekers de score opende. Na de rust kon Bielefeld via treffers van Stratos en een own-doelpunt van Hermel de partij in zijn voordeel beslechten.
Duitsland
• Marc Wilmots
behaalde met Schalke 04 zaterdagmiddag in het Wedau-stadion van Duisburg slechts een gelijkspel (1-1). Duisburg won dit seizoen nog niet in de Bundesliga en staat laatste in de rangschikking. Nico Van Kerckhoven scoorde de gelijkmaker tien minuten voor tijd. Michaël Goossens werd na een uur spel vervangen door Alpugan. Zaterdag komt Bayern München op bezoek.
• Pino Canale
speelde zaterdagavond met Gütersloh 2-2 gelijk bij de amateurs van Leverkusen. FC Gütersloh staat op de zesde plaats in de regionalliga West.
Engeland
• Nico Vaesen
verloor met Huddersfield, dat in het slotkwartier onderuit ging, de topper bij Barnsley (4-2). Vaesen werd tweemaal verslagen vanop de strafschopstip. Huddersfield verloor twee plaatsen in de First Division en staat nu zesde.
• Davy Gysbrechts
is verlost van zijn hamstringsblessure en maakte zaterdag deel uit van de selectie van Sheffield United, dat Wolverhampton versloeg (3-0) voor 14.000 toeschouwers. Gysbrechts kreeg echter geen invalbeurt, Axel Smeets wel.
Oostenrijk
• Jan-Pieter Martens
was dit weekend geschorst. Sturm Graz, dat woensdag Croatia Zagreb ontmoet in de Champions League, won zonder moeite van Bregenz (4-0).