• Schops wint in de Kuip -

Print
Maarten Schops zorgde gisterenavond voor dé verrassing in de Nederlandse KPN telecompetitie. Schops won met RKC Waalwijk, dankzij een doelpunt van Yuri Cornelisse in de slotminuut, in de Kuip van Feyenoord. Yuri Cornelisse had RKC na een uur spel op voorsprong gebracht. De Deen, Tomasson, die heelwat doelkansen onbenut had gelaten, zorgde alsnog voor de gelijkmaker. In de slotminuut ging RKC tenslotte met de volle winst aan de haal. Door deze zege klimt RKC naar de vijfde plaats op twee punten van Feyenoord en Willem II én drie van Ajax en PSV. Nadat RKC zich vorig seizoen slechts via de na-competitie wist te handhaven, is de competitiestart tot nog toe een groot succes voor aanvoerder Maarten Schops en zijn coach Martin Jol.
BR>
• Gaspercic: tweede tegengoal -
Extremadura behaalde gisterenmiddag, met Ronny Gaspercic in het doel, bij Elche in de slotminuut een gelijkspel dankzij een doelpunt van Soto (1-1). Extremadura blijft zo in de Segunda Division in Spanje ongeslagen en heeft als koploper drie punten voorsprong op Las Palmas. «Het was slechts de tweede treffer, die ik in zeven wedstrijden moest toestaan,» aldus Ronny Gaspercic. «De eerste was bovendien een strafschop. Op dit ogenblik gaat het ons voor de wind. Maar clubs als Tenerife, met een budget van meer dan een miljard, zullen zeker nog hun woordje meepraten in de titelstrijd. In de Segunda Division is het meer werkvoetbal maar tussen de top in onze reeks en de tweede helft van de klassering in de Primera Division is er weinig verschil. Als koploper krijgen we elke week veel aandacht. Onze wedstrijd ging live op de betaalzender in Spanje. Dat wil dus toch wat zeggen. Er wachten Extremadura nu drie zware wedstrijden na mekaar. Zo spelen we op 9 oktober, de dag van de interland tussen Engeland en België, de topper tegen Villareal. Ik hoop uiteraard op een selectie voor de Rode Duivels.»

• Claessens klopt Barcelona-killer -
HASSELT - Gert Claessens startte gisterenavond weliswaar op de bank bij Oviedo maar de ex-Bruggeling viel bij de rust in voor Dely Valdez en speelde een verdienstelijke tweede helft. Oviedo won in het eigen Carlos Taritière-stadion tegen Alaves, dat vorige week FC Barcelona versloeg, dankzij een doelpunt van Losada. «Het was geen mooie wedstrijd, daarvoor stond er voor Oviedo teveel op het spel,» zo verklaarde Claessens meteen na afloop. «Het was vooral werkvoetbal. Trainer Luis Aragonés koos voor dezelfde ploeg als vorige week vandaar dat ik op de bank begon. Even voor het halfuur lukte Losada de openingstreffer. In de tweede periode ging Alaves op zoek naar de gelijkmaker en kregen we enkele uitstekende mogelijkheden op de counter. Zelf kon ik één keer uitbreken maar werd onmiddellijk foutief gestopt. Voor mezelf was de competitiestart in Oviedo vrij zwaar. Je komt terecht in een zwaardere competitie én meteen in de spits van de aanval tegen de beste verdedigers ter wereld. De aanpassing is voorbij, nu nog de Spaanse taal onder de knie krijgen. Wat hier echt ongelofelijk is, is de voetbalbeleving. Een basisplaats, ja, daar ga ik voor. Maar het is niet makkelijk met een kern van dertig spelers.»