GP in Francorchamps?

Print
Op de voorlopige WK-kalender voor 2000 staan Kester (250cc), Namen (500cc) en Grobbendonk (tripple) geprogrammeerd. Misschien komt daar nog een vierde Belgische GP bij. Georges Jobé heeft immers zijn zinnen gezet op een wedstrijd in Francorchamps. De ex-wereldkampioen heeft al een aanvraag ingediend bij de BMB om eind oktober een kleine wedstrijd in Spa te organiseren.
BR>
Darryll King naar States?
De kans dat Darryll King volgend jaar net als zijn broer Shayne naar de Verenigde Staten trekt, is niet onmogelijk. De Nieuw-Zeelander, die dit jaar in het Duitse Teutschenthal een zware nekblessure opliep en nog steeds revalideert, heeft nog een optie voor één jaar bij Husqvarna, maar kan onder dat contract uit. Naar verluidt heeft Kawasaki Amerika interesse in de Kiwi. De kans zit er ook in dat de oudste van de Kings ploegmaat wordt van Stefan Everts.

Bolley en Jones naar Pamo
Dat het Honda-team van Dave Grant volgend jaar opgedoekt wordt, is al langer bekend. Stefan Everts trekt (het is nog afwachten tot de officialisering) naar de 500cc op een Husqvarna. Wereldkampioen 250cc Frédéric Bolley en revelatie van het jaar Mark Jones blijven aan Honda verbonden en trekken samen naar het Pamo-team van de Zwitser Paul Kasper die volgend jaar het officiële Honda-team onder zijn hoede krijgt. De Amerikaan Ryan Hughes blijft ook bij Pamo.

Giesbers naar 125cc?
Leon Giesbers heeft nog niet beslist voor wie en in welke klasse hij volgend jaar gaat rijden. «Ik zou het liefst bij Sylvain Geboers blijven, maar er is geen geld voor een derde fabriekspiloot nu sponsor Winfield heeft afgehaakt,» aldus de Nederlander. «Ik heb wel een voorstel van Suzuki op zak om in de 125cc te rijden. Een aantrekkelijk aanbod. Maar ik heb ook enkele contacten in de 250cc en er is zelfs een kans dat ik naar de 500cc (als ploegmaat van Everts bij Husqvarna?) overstap.»

De Belgen in 2000
Na ieder seizoen draait de transfermolen op volle toeren. Intussen heeft bijna iedereen onderdak gevonden. Opvallend dit jaar is dat alle Belgische toppers andere oorden opzoeken en dat de grote kanonnen vanaf volgend jaar allemaal hun heil zoeken in de zwaarste categorie. Een overzichtje:
Steve Ramon: 125cc, Kawasaki (de Groot)
Patrick Caps: 125cc, KTM (Kurt Nicoll)
Danny Theybers: 250cc, KTM (Diko)
Werner Dewit: 250cc, KTM (Diko)
Peter Iven: 250cc, Kawasaki (privé)
Stefan Everts: 500cc, Husqvarna (Grant)
Marnicq Bervoets: 500cc, Yamaha (Rinaldi)
Joël Smets: 500cc, KTM (Nicoll)
Johan Boonen: ???