000000spomenatiesinleid

Print
Italië is zonder twijfel het motorcrossland van 1999: Alessio Chiodi werd voor de derde keer wereldkampioen 125cc, Andrea Bartolini pakte zijn eerste wereldtitel in de zwaarste categorie en samen met Claudio Federici (vice-wereldkampioen 125cc) pakten ze gisteren ook nog eens de overwinning in de Motorcross der Naties voor Frankrijk en België. De eerste keer overigens dat de Zuid-Europeanen die landentitel veroverden. «Wat een seizoen,» glunderde Andrea Bartolini. «Twee wereldtitels in één jaar. Ongelooflijk.»
BR>«Deze overwinning is nog mooier dan mijn derde wereldtitel,» deed Alessio Chiodi er nog een schepje bovenop. «Wij hebben vandaag geschiedenis geschreven voor de Italiaanse motorcross.»
De Belgen kregen in Indaiatuba heel wat pech te verwerken: Caps kon in de tweede reeks een valpartij net voor hem onmogelijk vermijden en Joël Smets werd in de laatste manche nog maar eens in de steek gelaten door zijn motor. Gevolg: 'slechts' een derde plaats. Enige troost: Stefan Everts won zijn beide reeksen met veel overwicht en werd de individuele winnaar van deze Naties. «Maar daar koop je niets mee,» zuchtte Everts. «Want alleen de totaalscore telt. En die was niet goed genoeg.»