Yoeri Van Laecke beperkt WB-programma schermen

Vrijdag gaat in Koeweit het WB-seizoen 2005 in het schermen van start. Leider in de WB is de Zwitserse olympische kampioen Marcel Fischer. Onze landgnoot Yoeri Van Laecke, die de derde plaats bezette, is door zijn niet-deelneming aan de Olympische Spelen zeven plaatsen gezakt. De WB is voor de Gentenaar dit seizoen dan ook geen prioriteit.

Belga

"Bloso, dat mijn contract voor dit seizoen verlengde, heeft me een duidelijke voorwaarde opgelegd indien ik mijn contract tot de Spelen van Peking 2008 wil behouden. Ik moet in juli een podiumplaats behalen op het Europese kampioenschap in Boedapest of een plaats bij de beste acht bemachtigen op het WK dat in oktober in Leipzig plaatsvindt", zegt onze beste schermer.

"Daarom zal ik mijn aantal deelnames aan de WB dit seizoen beperken. Behalve in Koeweit treed ik volgend weekend ook aan in Doha (Qatar). Daarna zoek ik het niet meer buiten Europa en leg ik het accent op de Grote Prijzen (Stockholm, Parijs en Heidenheim)".

De Gentenaar zal tijdens alle toernooien alleszins kunnen rekenen op zijn ploegmaat van Schermgilde Sint-Michiels, Mathias D'Haene. Voor de wedstrijden per ploeg krijgen zij hulp van Steven Cazaerck (Schermgilde) en Diego Soudan (Maison de l'Escrime).