Belgen op zoek naar eremetaal op Deaflympics in Melbourne

Van 5 tot 16 januari vinden in het Australische Melbourne de Deaflympics plaats, de Olympische Spelen voor atleten met een gehoorprobleem. De Belgische delegatie bestaat uit 12 sporters, 6 begeleiders en 2 officials.

Belga

Nadat woensdag in Melbourne de openingsceremonie werd gehouden, waarin Kurt Van Dam (tafeltennis) fungeerde als Belgische vaandeldrager, kwamen vandaag de eerste Belgen in actie.

In het beachvolleybal verloor het mannenteam, dat bestaat uit Kristof De Weerdt en Bart Dumelie, zijn eerste twee partijen. Zowel tegen topfavoriet de Verenigde Staten als tegen Rusland werd met 2-0 verloren. Vrijdag bekampt België Oekraïne.

Ook de vrouwen (Marina Demunter en Karolien Olislagers) verloren hun openingspartij. Tegen de Verenigde Staten ging onze landgenotes nipt met 2-1 onderuit. Morgen wordt een belangrijke dag want dan staan 3 partijen op het programma: tegen Oekraïne, Rusland en Australië.

Ook in het tafeltennis beet België in het zand. Hoewel ons land als tweede reekshoofd was aangeduid, verloor het tegen zowel China (3-1) als tegen topfavoriet en eerste reekshoofd Zuid-Korea (3-0).

Morgen staat de wedstrijd tegen Hongarije op het menu, een partij die moet gewonnen worden wil ons land naar de kwartfinales.