Telenet biedt Amerikaanse sportzender ESPN Classic Sport op kabel aan

Telenet brengt vanaf maandag 10 januari ESPN Classic Sport op de kabel. De Amerikaanse sportzender met historische sporthoogtepunten zal dagelijks van 1 uur 's nachts tot 12 uur 's middags te zien zijn. ESPN Classic Sport wordt aangeboden via het zogenaamde channelsharing, waarbij bepaalde zenders dezelfde frequentie delen.

Belga

ESPN Classic Sport deelt zijn kanaal met VijfTV en Discovery Channel. Zij behouden hun respectievelijke uitzenduren van 17 uur tot 1 uur en van 12 uur tot 17 uur. De sportzender vervangt E!Entertainment, dat nieuws over Hollywoodsterren brengt en nog tot en met zondag door Telenet wordt aangeboden. Net als E!Entertainment is ESPN Classic Sport een tijdelijk aanbod.

Alle televisiekijkers die afhangen van de gemengde intercommunales, die door Telenet werden overgenomen, zullen de zender kunnen bekijken, meldt woordvoerster Paskal Deboosere van Telenet. Dat zijn er zo'n 1,5 miljoen.

Met channelsharing bereidt Telenet de komst van interactieve digitale televisie (iDTV) voor. Het telecombedrijf wil nagaan in hoeverre de themazenders door het publiek gesmaakt worden. Bij de samenstelling van de digitale pakketten wil Telenet namelijk rekening houden met de voorkeuren van de kijkers.