Dimitri Vantomme is nieuw gezicht van jongerenzender JIM

Dimitri Vantomme wordt in 2005 het nieuwe gezicht van JIM. Dat maakte de jongerenzender donderdag bekend. JIM begint het nieuwe jaar met enkele internationale formats: "Stylestar", "Fresh Gear" en "World Famous For Dicking Around". Uit eigen huis komen "De bende van JIM", een realisatie van het jonge productiehuis CUBE, en "Life Request".

Belga

Op muziekgebied wil de jongerenzender van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, moederholding van o.m. VTM en Kanaaltwee) trendsetter blijven met twee nieuwe formats: de Stella Music Download Chart en de ID&T Dance Chart.

"Vanaf volgende week maandag start JIM met een nieuw programmaschema waarin de focus vooral wordt gelegd op een aantal muzikale formats, maar vooral op het 'more than music'-aspect dat van JIM een echte jongerenzender maakt", aldus Michael Dujardin, station manager van JIM.

Op muzikaal gebied komen er dit voorjaar twee nieuwe programma's bij. De Stella Music Download Chart, een programma dat elke donderdag en zondag op JIM te zien zal zijn en gerealiseerd werd in samenwerking met de recent opgerichte platenmaatschappij Stella Artois Music en MSN. De 30 meest gedownloade nummers worden op een rijtje gezet op basis van informatie van de Stella Music site. "Het doel van het programma, dat gepresenteerd zal worden door Ilse Liebens, is het illegaal downloaden van muziek tegen te gaan en alternatieven te bieden om het legaal downloaden te promoten", aldus Dujardin.

Op vrijdag 21 januari is het dan de beurt aan ID&T Dance Chart. Het programma is een samenwerking van JIM en ID&T, marktleider binnen de Europese dance en onder andere bekend van evenementen zoals Tiësto in Concert en Innercity. ID&T Dance Chart, dat gepresenteerd zal worden door Ben Roelants, geeft wekelijks een ge-update lijst van 40 bekende en minder bekende dancenummers die het meeste stemmen kregen.

Vanaf 17 januari haalt JIM ook een 'ouwe getrouwe' opnieuw van onder het stof. Nieuwkomer Dimitri Vantomme presenteert vanaf dan elke weekdag Live Request, live televisie waarbij de kijker centraal staat. Het programma start pas vanaf 17 januari, maar in tussentijd staan er van 10 tot 13 januari een hele reeks specials gepland.

Met Live Request is Dimitri Vantomme meteen aan zijn vuurdoop bij JIM toe. Vantomme nam op zijn achttiende de Antwerpse karaokebar 'Bonaparte' over. Later vormde hij samen met Idool-choreografe Anke Frederick en Roxanne de popgroep SPIRIT.

Nadat de groep splitte schreef hij zich in voor Idool 2003, waar hij bij de laatste 50 terechtkwam. Hij werd er echter opgemerkt door een scout en de groep SODAPOP zag het levenslicht.

Voorts presenteerde hij vier maanden op Kanaaltwee de programma's Play Today en Play Tonight en staat hij in de muziekcharts met zijn eerste soloproject D-Me.

Er zijn op JIM dit voorjaar ook enkele internationale formats te zien. Stylestar focust op de look van grote sterren uit Hollywood en in Fresh Gear komen de kijkers alles te weten over nieuwe gadgets en speeltjes. "World Famous For Dicking Around is dan weer een samenvoegsel van MTV's Jackass en de Freaky Frank Show", aldus Dujardin.

Tot slot stelt JIM nog een productie van eigen bodem voor. De Bende van Jim, bestaande uit Jim Meurisse, Janis De Vos en John Lemmens, schuimt diverse evenementen af op zoek naar goede raad van de BV's om zelf beroemd te worden.