Aardbeving: JIM en TMF brengen gezamenlijk benefietuitzending

De Vlaamse jongerenzenders JIM en TMF bundelen de krachten en zenden op vrijdag 14 januari samen een benefietuitzending ten voordele van de ramp in Zuidoost-Azië uit. De rechtstreekse uitzending "Tsunami 1212 Kick Off" tussen 17.00 en 20.30 uur gaat de grote show van VTM, TV1 en VT4 vooraf. De Vlaamse Jeugdraad overweegt een gezamenlijke actie.

Belga

Uit de vele reacties van jongeren op de forums van de zenders blijkt dat de jongeren enorm geschokt zijn door de gebeurtenissen, zegt Michael Dujardin, manager van JIM. Het doel van de uitzending is zoveel mogelijk geld inzamelen. "We krijgen in de uitzending heel wat artiesten over de vloer die een persoonlijk item ter beschikking stellen voor de veiling", aldus Michel Dupont, general manager MTV Networks. "Ook zal voortdurend een sms-balk in beeld staan waarvan de inkomsten integraal naar de actie gaan".

Overdag kunnen de kijkers vanaf 07.00 uur op beide zenders via een sms-bericht hun bijdrage leveren. De opbrengsten hiervan, van de veiling en van alle andere acties die binnen dit partnership opgezet worden, gaan integraal naar het overkoepelende Tsunami-steunfonds. Het is de eerste keer dat de jongerenzenders de handen in elkaar slaan. In het verleden waren TMF en MTV, zacht gesproken, "gezonde concurrenten".

Tal van plaatselijke jeugdorganisaties in gans Vlaanderen organiseren op eigen houtje allerlei acties om geld in het laatje te krijgen dat ze dan doorstorten naar de 12.12-rekening. Noch Chirojeugd Vlaanderen, KSJ en het Vlaams Verbond van Katholieke Scouts- en Meisjesgidsen (VVKSM) zetten een nationale actie op het getouw omdat de jongeren al via genoeg andere kanalen weet hebben van de ramp en opgeroepen worden om hun steun te betuigen.