Dader steekpartij in Leuvens reisbureau aangehouden

De Leuvense onderzoeksrechter heeft donderdagavond de 27-jarige Genkenaar aangehouden die rond 9 uur in een reisbureau in de Rijschoolstraat in Leuven een 22-jarige winkelbediende neerstak en hierbij levensgevaarlijk verwondde.

Belga

De vrouw uit Wilsele werd naar het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg gebracht. Volgens parketwoordvoerder Kathleen Stinckens is haar toestand in de loop van de namiddag verslechterd.

De man was 's morgens met de trein van Genk naar Leuven gereisd, had in de stad de jonge vrouw opgemerkt en gevolgd naar het reisbureau. In het reisbureau stak hij haar neer. Het slachtoffer strompelde nog naar de aanpalende krantenwinkel, waar ze ineenzakte. De dader bleef met het mes in zijn hand voor het reisbureau zitten, waar hij werd opgepakt door de politie.

Wat de man precies bezielde, is nog onduidelijk. Eerdere berichten dat hij een psychiatrisch patiënt zou zijn die pas enkele weken ontslagen was uit een instelling, blijken volgens Stinckens niet te kloppen. Wel zou hij medicatie gebruiken. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden in het kader van een onderzoek naar poging tot moord. De man verschijnt dinsdag voor de raadkamer.