Lizarazu opnieuw naar Bayern München

De Franse ex-international Bixente Lizarazu keert terug naar Bayern München, leider in de Duitse Bundesliga. De 35-jarige verdediger maakte begin dit seizoen de overstap naar het Franse Olympique Marseille, maar zal nu het seizoen bij Bayern uitspelen. Er is geen afkoopsom.

Belga

Lizarazu vertrok in juli, ook al transfervrij, naar Marseille, waar hij een contract voor twee seizoenen ondertekende. De 97-voudige international speelde eerder voor Bordeaux (1984-96) en Athletic Bilbao (1996-97). Bij Bayern was hij van 1997 tot 2004 aan de slag. "We wisten dat hij niet gelukkig was bij Marseille", aldus een woordvoerder van de Duitse club, waar Lizarazu in 152 competitiematchen 7 doelpunten scoorde. Met Bayern won hij 4 titels, 3 Duitse bekers, 4 ligabekers, de Champions League en de Intercontinentale Beker.

De Bask trekt morgen/donderdag mee op stage naar de Verenigde Arabische Emiraten waar Bayern in Dubai tot 14 januari de terugronde voorbereidt. Volgens Pape Diouf, manager van Marseille, "is de overgang voor alle partijen de beste oplossing". Hij voegde eraan toe dat door het vertrek van de wereldkampioen van '98 een vervanger voor de linkerflank zal aangetrokken worden. De Zuid-Franse club heeft daarvoor de tijd tot 31 januari.