Rode Duivel Tom Soetaers naar RC Genk

Rode Duivel Tom Soetaers stapt van het Nederlandse Ajax over naar Racing Genk. Dat meldde Genk, momenteel vijfde in de hoogste nationale afdeling, maandag op zijn website.

Belga

Algemeen directeur Paul Heylen en technisch directeur Ariel Jacobs kwamen maandagavond tot een overeenkomst met Ajax en de 24-jarige middenvelder. Soetaers tekende een contract voor 4,5 jaar. Soetaers, ex-Anderlecht, ging in de zomer van 2003 van Roda JC naar Ajax. In Amsterdam speelde hij vorig seizoen zeventien wedstrijden. Dit seizoen kreeg hij alleen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (Nederlandse Super Cup) tegen FC Utrecht een basisplaats. In dat duel kreeg hij rood, wat hem een schorsing van vier duels kostte. Vervolgens belandde Soetaers op een zijspoor bij Ajax.

Bij de Rode Duivels verzamelde Soetaerts twaalf selecties en kwam hij zeven keer ook effectief aan spelen toe. Genk toonde zich afgelopen dagen erg bedrijvig op de transfermarkt. Het versterkte zich ook al met de Servische aanvaller Nenad Stojanovic (Rode Ster Belgrado), de Kroatische verdediger Tomislaw Mikulic (Osijek) en verdediger Hans Cornelis (Club Brugge). Stojanovic en Mikulic tekenden voor 3,5 jaar, Cornelis, die het seizoen nog uitmaakt bij Club Brugge, voor 3 jaar.