Parket KBVB in beroep tegen vrijspraak Stéphane Ghislain

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de controlecommissie, die de vervolgingen tegen de speler Stéphane Ghislain (Sporting Charleroi), positief bevonden op medrol na de competitiewedstrijd tegen Moeskroen, onontvankelijk achtte.

Belga

Ghislain werd positief bevonden op 10 november na de wedstrijd van de 13e speeldag tussen Moeskroen en Charleroi. Ghislain speelde niet tijdens die wedstrijd, maar was reserve.

De speler controleerde positief op medrol, een geneesmiddel dat gebruikt wordt voor ademhalingsproblemen. Dat verklaarde Ghislain aan de dokter, en daarom vroeg hij geen tegenexpertise aan.

De KBVB ontving de brief van de Franse Gemeenschap en had drie werkdagen om de speler te verwittigen van de positieve controle. De aangetekende brief was gedateerd op de derde dag, maar werd pas later verzonden.

De controlecommissie sprak daarom Ghislain vrij op basis van artikel VII/8 van het reglement.

De 20-jarige Stéphane Ghislain is ondertussen uitgeleend aan tweedeklasser Eupen, maar die transfer is onder voorbehoud en kan geannuleerd worden als de speler bestraft wordt.