NV Zeekanaal hoopt midden januari verbrande brug te herstellen

De NV Zeekanaal hoopt midden januari te kunnen starten met de herstelling van de Verbrande Brug in Grimbergen. Sinds ze op 4 december vorig jaar wegzakte in het water, kan de brug niet meer gebruikt worden. De herstelling zal ongeveer 45 weken in beslag nemen en naar schatting 5 miljoen euro kosten. De noodbrug die door bedrijven en omwonenden gevraagd wordt, komt er wellicht niet.

Belga

"Half januari wordt er een voorstel van herstellingswijze van het metalen brugdek aan de deskundigen voorgelegd, die op dit moment in opdracht van het gerecht de oorzaak van de brugverzakking onderzoeken. Als de deskundigen hun fiat geven, kunnen de werken onmiddellijk beginnen. Nadien komen nog de herstellingen aan de elektromechanica en beton aan bod", vertelde Marleen Evenepoel, adjunct-administrateur generaal van de NV Zeekanaal.

De aanleg van een noodbrug is volgens Evenepoel erg onwaarschijnlijk. De bouw daarvan zou mogelijk even lang aanslepen als de herstelling van de brug zelf. "Het is hoogst waarschijnlijk niet uitvoerbaar, alhoewel het idee nog niet volledig afgevoerd is. Momenteel bestudeert men nog de aanleg van een niet- beweegbare pontonbrug", aldus Evenepoel.

Aangeboden door onze partners