Delhaize heeft meer dan 485.700 euro voor aardbevingsslachtoffers

De inzamelingsactie "Operatie Tsunami 12-12" die in de Delhaizeverkooppunten loopt sinds 31 december heeft, tot en met woensdagavond, in totaal al meer dan 485.700 euro opgeleverd voor de slachtoffers van de vloedgolven in Zuidoost-Azië.

Belga

"Onze klanten reageren vrijgevig op de oproep tot solidariteit", luidt het in een persbericht dat donderdag verspreid werd. "Al meer dan 128.000 klanten schonken twee of vijf euro, of een veelvoud daarvan. Met dit geld zullen waterzuiveringstabletten gekocht worden."

Tot en met zaterdag 15 januari kunnen de klanten aan de kassa's van alle Delhaize Supermarkten, Delhaize City, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Di en Tom&Co hun solidariteit met de slachtoffers tonen in de vorm van een gift.

De verzamelde som geld zal doorgestort worden op de "12-12" rekening van het consortium voor noodhulporganisaties. Delhaize Begelux heeft zelf 500 waterpompen geschonken die geplaatst zullen worden om 500 gemeenten te voorzien van zuiver drinkbaar water, zo staat nog te lezen in het persbericht.