Touroperators bieden lage vliegticketprijzen voor vroege boekers

Met de start van de koopjesperiode biedt touroperator TUI vliegtickets aan aan verlaagde prijzen. Met deze "vroegboekactie" wil de touroperator zijn klanten aanzetten om nu al vliegtuigtickets te kopen voor de rest van het jaar.

Belga

Touroperator TUI Belgium biedt tussen 8 en 22 januari 2005 lijnvluchten aan naar ruim 300 bestemmingen op zowel lowcost carriers als grote luchtvaartmaatschappijen, ongeacht de afreisdatum.

"Mensen kunnen dus nu al hun ticket voor september boeken aan een prijs die veel voordeliger is dan wanneer ze hun aankoop uitstellen", vertelt Lieven De Craemer, marketing manager bij TUI. Alle tickets die in januari worden gekocht, moeten evenwel ook in januari worden betaald.

"We doen dit al enkele jaren en verkopen daarmee tot 30, 40 of zelfs 50 pct meer tickets", stelt De Craemer. Op jaarbasis betekent deze actie voor de groep ongeveer 25 pct van de ticketomzet. Touroperator Thomas Cook biedt naar eigen zeggen het hele jaar door interessante prijzen aan voor klanten die hun reis vroeg boeken.