Kardinaal plakt eerste affiche Wereldjongerendag op

Kardinaal Daneels plakte donderdag de eerste affiche voor de 20ste editie van de Wereldjongerendagen op aan de gebouwen van Kerk en Leven op Antwerpen-Linkeroever. Die jongerendagen vinden midden augustus plaats in het Duitse Keulen.

Belga

De Wereldjongerendagen in Keulen, waarop zo'n één miljoen jongeren uit de hele wereld worden verwacht, moeten een unieke kans worden om een hedendaagse en gastvrije wereldkerk mee te maken. Gedurende enkele dagen komen honderdduizenden jongeren uit alle continenten samen om te feesten, de wereld te ontmoeten, te vieren en zoekend woorden te vinden.

Om deze dagen voor te bereiden organiseren de jeugddiensten van de Vlaamse bisdommen en enkele jeugd- en jongerenbewegingen een voorprogramma, dat een opstap moet vormen naar de Wereldjongerendagen in Keulen. De voorprogramma's vinden plaats van 12 tot 15 augustus op diverse locaties in Vlaanderen. Alle jongeren die deelnemen aan de dagen verzamelen dan op 15 en 16 augustus in Scherpenheuvel. Daarna wordt samen afgereisd richting Keulen.

Meer informatie is terug te vinden op