Vrachtwagenchauffeur rijdt voetganger dood zonder iets te merken

In Brussel is een man woensdagavond gegrepen door een vrachtwagen en verder meegesleurd zonder dat de bestuurder van de vrachtwagen daar iets van had gemerkt. Pas toen de chauffeur halt hield als gevolg van een mechanisch probleem aan zijn voertuig zag hij het levenloze lichaam van het slachtoffer onder een wiel, zo is donderdag vernomen van het parket van Brussel.

Belga

Woensdag rond 23.20 uur stopte de chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen, die van de snelweg kwam en op weg was naar een levering in het centrum van Brussel, in de Zwartemaagdstraat als gevolg van een technisch probleem aan het voertuig. Het was toen dat de bestuurder het slachtoffer opmerkte dat gekneld zat onder een wiel van zijn vrachtwagen. De bestuurder moest iets achteruit rijden om het slachtoffer te bevrijden en belde vervolgens de hulpdiensten. Toen deze ter plaatse kwamen was de voetganger, Mohamed T. uit Molenbeek, reeds overleden.

De chauffeur verklaarde, in shock, dat hij niet wist waar het ongeval gebeurd was. De bestuurder van een wagen die de vrachtwagen volgde en later in de Zwartemaagdstraat voorbijstak, merkte het lichaam pas op tijdens het inhaalmaneuver. Ook hij had de voetganger niet de straat zien oversteken. Er werd een voertuigexpert aangeduid.

Volgens de eerste vaststellingen lag de gemiddelde snelheid van de vrachtwagen niet hoger dan 30 km/h in het stadscentrum en was de chauffeur niet onder invloed van alcohol. De bestuurder werd bijgestaan door de dienst slachtofferhulp van de politie van de zone Brussel-Elsene en is vervolgens door een andere chauffeur van de maatschappij voor wie de vrachtwagenbestuurder werkt terug naar Nederland gevoerd.