Basket NBA: direct succes voor nieuwe Denver-coach

Michael Cooper maakte vrijdag zijn debuut in de NBA als coach van de Denver Nuggets. Zijn spelers gaven hem een mooi welkomstgeschenk met een zege in eigen huis tegen Philadelphia: 97-92.

Belga

"Deze zege is fantastisch voor ons en voor coach Cooper," vertelde Carmelo Anthony die 5 wedstrijden had gemist omwille van een enkelblessure, maar vrijdag 24 punten op het bord zette. "We wilden ontspannen en met vertrouwen spelen. De coach wilde dat we ons concentreerden op de verdediging en dat hebben we gedaan".

Cooper promoveerde dinsdag van assistent naar hoofdcoach in opvolging van de ontslagen Jeff Bzdelik, die Denver verliet met 6 nederlagen op rij en een balans van 13-15.

DerMarr Johnson lukte 18 punten en 8 assists, en Nene 16 punten en 12 rebounds voor Denver.

Voor Philadelphia, dat in het vierde kwart op een gegeven moment 10 punten voor stond, liet Allen Iverson 29 punten en 8 assists optekenen.

De Houston Rockets moesten voor het eerst in drie seizoenen de Chinese superster Yao Ming missen. Een griepaanval maakte een einde aan de reeks van 193 opeenvolgende NBA-wedstrijden voor de center. Houston won desondanks met 105-90 van de Milwaukee Bucks, onder meer dankzij de 42 punten van Tracy McGrady.

Aangeboden door onze partners