"Swissair klaagt Belgen aan"

De vereffenaar van de voormalige Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair, dat Sabena indertijd vakkundig en zonder scrupules heeft leeggemolken, heeft eind november een klacht tegen onbekenden met burgerlijke partijstelling neergelegd.

Belga

Dat meldt Le Soir dinsdag. Karl Wüttrich, de curator van Swissair, is van mening dat het patrimonium van Sabena, waarin Swissair een belang had van 49,5% werd aangetast door de oprichting van SN Brussels Airlines. Swissair vindt zich tekortgedaan, onder meer omdat op 7 november 2001, enkele uren voor het faillissement van Sabena, de raad van bestuur van Sabena gratis negen trafiekrechten afstond aan haar filiaal DAT terwijl British Airways 80 miljoen euro bood.

DAT werd nadien overgedragen aan de investeerders die door Etienne Davignon en Maurice Lippens werden aangebracht en herdoopt tot SN Brussels Airlines, een bedrijf waarin Swissair geen enkel belang meer had. De curator van Sabena en de adviseurs van de regering die betrokken waren bij de operatie verwerpen de aanklachten.

Aangeboden door onze partners