Sportkledinggigant Quicksilver wil skifabrikant Rossignol kopen

De Amerikaanse sportkledingfabrikant Quicksilver Inc. wil 's werelds grootste fabrikant van ski-uitrusting, het Franse Skis Rossignol, kopen. Dat schrijft de zakenkrant

Les Echos

maandag.

Belga

Volgens topman Bernard Mariette van Rossignol wil Quicksilver met de aankoop haar outdoor-bereik vergroten. Tijdens de gesprekken met Laurent Boix-Vives, die bij Rossignol de meerderheid van de aandelen in handen heeft, werd echter nog niet over een eventuele biedprijs gesproken.

In het interview met Les Echos zei Boix-Vives dat hij nog niet geantwoord heeft op het aanbod van de kledinggigant. Volgens sommige analisten zouden ook Nike en andere producenten van sportkleding interesse hebben in het Franse Rossignol.

De familie van de 78-jarige stichter van Rossignol heeft in totaal 45 procent van het kapitaal en 63 procent van de stemrechten van Rossignol in handen. Boix-Vives is op zoek naar kopers, omdat zijn beide dochters geen interesse hebben om de onderneming voort te zetten.

In het boekjaar 2003/2004 (tot einde maart) boekte Rossignol een omzet van 478,6 miljoen euro en een winst van 7,2 miljoen euro. De groep produceert 30 procent van alle wereldwijd verkochte ski's en is ook actief op de markt van ski- en golfschoenen. In totaal wordt 40 procent van de omzet in de Verenigde Staten gerealiseerd.

Het Amerikaanse Quicksilver boekte in het bedrijfsjaar 2003/2004 (tot eind oktober) dankzij onder meer de aankoop van DC Shoes een omzet van 1,27 miljard dollar (938 miljoen euro) en een winst van 81,4 miljoen dollar.

Aangeboden door onze partners