Bush stelt vader en Clinton aan om fondsen voor slachtoffers aardbeving te verzamelen

De Amerikaanse president George W. Bush heeft zijn voorgangers, zijn vader George Bush en Bill Clinton, de opdracht gegeven om privé fondsen te verzamelen om de getroffen landen van de vloedgolven in Zuidoost-Azië ter hulp te komen. Dat kondigde het Witte Huis maandag aan.

Belga

"De twee ex-presidenten zullen de campagne, die de Amerikanen en de Amerikaanse bedrijven ertoe moet aanzetten hun bijdrage te leveren, in goede banen leiden. De campagne vraagt de Amerikanen en de Amerikaanse bedrijven, door middel van privé-bijdragen, de ngo's die hulp verlenen aan de heropbouw van de getroffen landen, te steunen", zei Scott McClellan, woordvoerder van de president, tijdens een persconferentie. George W. Bush zal dit initiatief vandaag nog officieel aankondigen in het Witte Huis. Hij zal vergezeld worden door zijn vader, president van 1989 tot en met 1993, en door Bill Clinton, president van 1993 tot en met 2001.

De Amerikaanse president zal maandag in Washington ook de ambassades van de getroffen landen bezoeken en er de rouwregisters tekenen.