Indonesische tsunami-overlevende door tonijnvisser uit zee gered

Een jonge Indonesische vrouw is vrijdag, dus vijf dagen na de tsunami-ramp, door een Maleisische tonijnvissersboot uit de Indische Oceaan gered. Zij was door de vloedgolven uit haar huis in Sumatra gespoeld en in zee terechtgekomen en had al die tijd op zee rondgedobberd.

AP Ned

De vrouw is inmiddels op het Maleisische eiland Penang in een ziekenhuis opgenomen. Zij heeft verwondingen aan haar benen en verkeert in een zeer zwakke conditie. Dit heeft een woordvoerder op Penang verklaard. Verdere details wilde hij vooralsnog niet prijsgeven.

Zondag werd een Indonesische visser levend onder zijn boot vandaan gehaald. De 24-jarige Tengku Sofyan werd met ernstige uitdrogingsverschijnselen en snijwonden over zijn hele lichaam naar een ziekenhuis in Banda Atjeh gebracht. Volgens de behandelende arts was de man er uitermate slecht aan toe, vooral mentaal.

Sofyan werd op 26 december op zee door de vloedgolf overvallen. Zijn boot werd bij Lampulo op het strand geworpen. Hij kwam onder zijn boot klem te zitten en had een week niets gegeten of gedronken.