Aantal vermiste Belgen daalt van 136 naar 99

Het aantal Belgen die zich vermoedelijk in de getroffen regio in Zuidoost-Azië bevonden toen zich daar een aardbeving voordeed, en die op dit moment nog niet gelokaliseerd zijn ligt momenteel op 99. Dat deelde minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht maandagavond mee in een persbericht.

Belga

Zondag lag het cijfer van vermiste Belgen in de getroffen gebieden nog op 136. Het crisiscentrum slaagde er intussen in om dat aantal te reduceren tot 99. Zondag werd het cijfer van 136 vermisten nog opgedeeld in twee categoriëen. Eerst en vooral waren er 74 personen voor wie alle gegevens erop wezen dat ze waarschijnlijk niet meer in leven zouden zijn. Voor 62 anderen waren er nog niet genoeg aanwijzingen om aan te nemen dat ze overleden waren, maar ze waren wel op reis in de getroffen gebieden en nog niet gelokaliseerd.

Maandag waren daarenboven 375 Belgen in de bredere regio nog niet gelokaliseerd. Dat is ook een daling tegenover zondag, toen dat aantal nog op 433 lag. In totaal behandelt Buitenlandse Zaken nu nog 474 dossiers van Belgen over wie geen zekerheid bestaat, tegenover 629 tegenover zondag.

Er is nog steeds sprake van 6 dodelijke Belgische slachtoffers.